top of page

Erisz, a viszaly istennoje, Uranuszi Asztrologia szemmel

1. resz: Erisz tisztazasa es tropikus asztrologiai eszrevetelek


Hihetetlen badarsagokat lehet olvasni Erisszel kapcsolatban asztrologiai korokben, ezert pontot teszunk az ugy vegere.


Erisz egy torpebolygo, igy ha valaki Plutot hasznalja, de Eriszt nem, akkor a viszaly es kuzdelem istennojet nem vette szamitasba. Egy ilyen asztrologia jellemzes pontossagaban es tartalmaban hianyt szenved. Erisz a horoszkopokban az amugy harmonikusnak tuno bolygoallasokat kuzdelmesse vagy diszharmonikussa valtoztatja.


A tobb helyen olvashato allitasokkal ellentetben, attol, hogy egy bolygo igen lassu es sokaig a tropikus Kosban tartozkodik, attol nem hogy erezhetetlen a hatasa, hanem annal erezhetobb. Olyan hosszu ideig aspektal ugyanis mas bolygokat vagy szemelyes pontokat, hogy azok nem mentesulhetnek hatasa alol. Egy Hold vagy Merkur tranzit vagy manifesztal egy esemenyt vagy nem, de Erisz hatasa teljesseggel elkerulhetetlen. Azok nem veszik eszre a hatasat, akiknek termeszetes, hogy nap mint nap viszalyt szitanak onos erdekekert, vagy nem ertenek az asztrologiahoz.


Azt is allitjak jonehanyan, nem szamit, hogy a Kosban all. Az asztrologiaban minden informacio szamit. Erisz a Kosban dupla olyan harcias, hiszen Mars noi mivolta. Viszont egyedi, hogy Erisz mely hazba esik (amennyiben hazrendszert hasznalnak, ugyanis a modern Uranuszi Asztrologia nem), hanyas fokan all a jegynek, elore vagy hatrafele mozog, esetleg egy helyben toporog, es milyen aspektusban all szemelyes pontokkal ill. bolygokkal. Annak az eselye, peldaul, hogy valakinek az Erisze a sajat Aszcendensevel pontos konjukcioban alljon 1:360. Ezenfelul az Uranuszi Asztrologia merhetetlen (pontosabban merheto) precizitasarol ismert. Az esemenyek megjoslasanal napiv direkciokat hasznalva 1 fok kb. 1 evnek felel meg. A fenti peldaval elve csupan 2°-os kulonbseg egy ikerpar aszcendeseben azt jelenti, hogy 2 ev kulonbseggel fog megjelenni egy viszalyos esemeny az eletukben: pl. akkor, amikor napiv direkcioval (ill. vele nehezfenyszogben) elerik radix Erisz poziciojat. (Megjegyzem, hogy direkcios elorejelzesnel erdemes +/- 1 ev bizonytalansagi ablakot beiktatni.)


A kepeken Nikola Tesla es Thomas Edison szinasztriaja lathato.



Az elso kepen a 90°-os tarcsa mutatoja Tesla Eriszere mutat. Ezzel zar be nehezfenyszoget Edison Venusza (konjukcio). Venusz a penz, szeretet, harmonia es muveszet ertekeit kepviseli. Nem csoda, hogy rengeteg penzugyi vitajuk akadt. A masik kepen ugyanennek a 90°-os tarcsanak mutatoja Edison Eriszere mutat, a kulso korre. Ott pedig a mutato masik oldalan Tesla Venusza talalhato a belso koron (szeszkikvadrat). Ezek a tudosok szep kis tukrot mutattak egymasnak! Termeszetesen rengeteg dolgot lehet meg errol irni, mint pl. hogy az egyik planetaris kepben erintett meg Tesla MC-je es mindkettejuk Apollonja, mely TNP a tudomany es kereskedelem jeloloje. Igy a megfelelo kulcsszavakat hasznalva beepul a tortenetbe az elhivatas, ill. karrier es a tudomany vagy kereskedelem. De ott van megint csak mindket esetben kozel Hadesz is, mindenfele csunyasag, de a mely (vagy okkult) kutatas jeloloje. (Erdekes modon, amikor egy technologia joval megelozi a korat, nem lehet megkulonboztetni egy okkult jelensegtol.) A legelso esetben pedig mindkettejuk Holdcsomopontja is egyszerre erintett, hiszen mint azt egy korabbi cikkben kifejtettem, talalkozasuk melyen karmikus volt. (Uranuszi Asztrologiaban a Holdcsompont a kapcsolatot jelenti, de a nyugati es vedikus asztrologiaban ismeretes elozo eletbeli minosegek is mukodnek e rendszerben.) Igy holdcsomopontjaik is felfekszenek a "viszalytengelyre", de ellentetes iranyban, mert masfele mennek az eletben. Az elso kepen Tesla Marsa is nehezfenyszogben all Erisszel es a felsorolt pontokkal, bolygokkal, igy ujabb harci momentummal bovult a palettajuk, de a munkat, cselekvest, tetterot is szimbolizalja pozitiv ertelemben. Minden kulcsszot felhasznalva, Teslanak Edisonnal valo munkakapcsolataban, karrierjeben nem volt ismeretlen a csunya (vagy elozo eletbol hozott osregi) viszaly es kuzdelem, mely a penz es tudomany vilagaban csapodott le. (Tesla arkot is asott Edison cegenek Amerikaba valo erkezesekor!)


Lathato, hogy percre pontos szuletesi ido eseten, nehezfenyszogeket es szimmetriatengelyeket, planetaris kepeket is hasznalva Erisz olyan egyedi lenyomatot alkothat, mint az ujjlenyomat.


1-2 eve Pluto alkot nehezfenyszoget Erisszel, igy alvilagi viszalyoskodas van teriteken, valamint oriasi valtozasok vilagmeretu ellensegeskedes miatt. Pluto tavolodik, most 3.5°-os orbiszt zar be Erisszel nehezfenyszogben. Mivel meg visszater, a helyzet ismetlodni fog.



2. resz: Erisz sziderikus asztrologiai vizsgalata, avagy az aranykorra meg varni kell - evtizedeken at tarto vilagmeretu viszaly


A vilagesemenyek nyomonkovetesehez az Uranuszi Asztrologiaban a Kos 0 fok, ill. annak tengelye hasznalatos, mely tropikus formaban nem mas, mint a zodiakus kiindulo pontja. Termeszetesen az osszes tobbi tranzitot is figyelembe kell venni a reszletes, aktualis allapot felterkepezesehez.


Egy ideje nyomon kovetem a sziderikus Kos 0 fokot Lahiri ayanamsaval, es arra a megallapitasra jutottam, hogy ugyanolyan mertekben mukodik a vilagban eszlelheto energiak leirasara, mint a tropikus Kos 0 fok. A Lahiri ayanamsa nekem mindenben kiallta a probat. A helyzetet enyhen bonyolitja, hogy a tropikus es a sziderikus Kos 0° egy ideje egymassal 16.-os harmonias nehez fenyszoget zar be, am tavolodnak.


Es mit latnank a “valo vilagban”, vagyis ha felneznenk a csillagos egre? Azt, hogy Erisz egyre inkabb kozeledik a sziderikus Kos 0°-hoz es pl. 2022 marc. 29-en pontos konjukcioban lesznek (aztan hatral, majd ujra eleri a "sziderikus vilagtengelyt"). Ezt mutatja a csatolt sziderikus kerek es tarcsa. Erisz meg 20 even at <4°-os robiszon belul lesz, es atvonul ott meg Neptun, Hadesz es Kronosz is majd nehezfenyszogben, ami nem lesz piskota. Most Erisz a sziderikus rendszerben a Halak 29.5° fokon is tulment, tehat rettenetesen labilis es kiszamithatatlan a jegy legvegen, nagyon szitja a viszalyt Halak modjara spiritualis szinten is es mindenfele megtevesztessel. Semmi sem az, aminek latszik! Senki sem az, akinek mutatkozik!





Az Erisz – sziderikus Kos 0 nehezfenyszoggel Zeusz planetarus kepet alkot (bar Pluto visszatertekor alakul csak ki a szimmetria valojaban), ugyanis 1.5°-os orbiszon belul nehezfenyszogben all a csillagkep alapu vilagtengellyel. ZE jelkepezi a katonasagot, haborut, agressziv akciokat, a hadigepezetet, fegyvereket es pusztito tuzeket alacsony szinten. A PL és a ZE elore es hatra mozogva a sziderikus Kos 0 fok korul pokolgephez illo tancot lejt jo darabig. Kulonosen AR.ZE fog hosszu ideig ervenyesulni. Jelentései a Witte-Lefeldt konyv szerint: tuz, haborus hatalmak, osszetuzesek. Nemreg Mars klasszikus katonai modon aktivalta oket. A harmadik vilaghaboru egy nagyon is lehetseges forgatokonyv, amint azt korabban is emlitettem a 16. harmonikus Hadesz-Vulkanusz nehezfenyszogrol szolo irasaimban. Figyelem! A mesterseges intelligencia gepi alapu, ezert Zeusz azt is kepviselheti.


Oveket becsatolni!


A viszalybol kimaradni nem lehet, nem is ajanlatos, mert aki szemet huny az artatlanok kizsakmanyolasa felett, az bizony aljas hunyo. Ajanlatos, hogy mindenki ket labbal alljon az Igazsag oldalara, mielott meg biorobotta valik (sokaknak mar tul keso). Elo Igazsagga valni persze lehetetlen vallalkozas napi 20 ora mantrazas mellett is, ha a Fold legnagyobb viszalyat szitjuk es hadat uzentunk az allatoknak, orokos rabszolgava teve, megkinozva, megcsonkitva, lemaszarolva es felfalva oket. Ne is csodalkozzunk rajta, ha Erisz, a viszaly istennoje lecsap rank ilyen-olyan formaban, legyen az Shiva, virus, rak, vilaghaboru, zombi apokalipszis vagy eterikus testbol taplalkozo ET-k.


Most mondjam azt magyar letemre, hogy ‘Namaste’? Nem szoktam ilyeneket irni, hiszen europaikent nincs indittatasom arra, hogy a keletet majmoljam es nem jatszom meg a (hamis) spiritualis gurut. Ehelyett csupan hirnokkent kozlom, mert Lelki Ismeretem diktalja, hogy ha barki barmilyen allati eredetu termeket fogyaszt, annak az embernek koze nincs a spiritualitashoz. Erisz a Halakban magas szinten az igaz spiritualitasert kuzd, az igazsagert. Azok az emberek, akik ‘Namaste’-t vagy ‘Beke’-t bofognek, esetleg fakat olelgetnek, gond nelkul elvagjak egy artatlan allat torkat, vagy fizetnek egy bergyilkosnak, hogy helyettuk tegye meg, majd beletomik a belcsatornajukba a kiszenvedett leny tetemet. Ezzel penzelik a vilag legundoritobb, legveresebb, behemot iparagat. Ugyanezek az emberek alvilagi bunozo bandakra szavaznak, hogy azok iranyitsak az eletuket es eladjak meg az orszagot is. Meg a tudomanyt is meghamistjak ezek, azt allitva egy tisztan vegan anatomiaju, biokemiaju es ilyen fenotipust kodolo genetikaju lenyrol, hogy a husevestol valik erosse es intelligensse. Mindennek az ellentete igaz! De a hiszekeny, ostoba emberrel barmit meg lehet etetni, hiszen keptelenek kutatast folytatni es megkulonboztetni az igazsagot a hazugsagtol, viszont baromira jol tudnak hamis ideologiakat papagaj modjara ismetelgetni.


Ekkor jon Uranusz, aki arcba vag, eriszi modon forradalmat "szit", es felebreszt a kabulatbol. Engem ugyan nem zavar, ha alvajaras kozben magatokra gyujtjatok a hazat, csak az bant, hogy abban a hazban mas elolenyek is laknak, akik semmirol sem tehetnek. 6. tomegkihalas van tobbek kozott, de fogjuk ra azt is valami kulso tenyezore. Ha levennetek azt a szemuveget, amit ugy hivnak, hogy 'hamis elmemukodes", amivel mindent meg lehet magyarazni, meg azt is, hogy miert nem szukseges a Lelki Ismeretre hallgatni, akkor raebrednetek ilyenekre: megmentoitek lebutitanak, kivereztetnek es kizsigerelnek benneteket; akiket megesztek azok angyali lenyek; akiket istenitetek, azok mocskos demonok; es kozben "amive" valtatok az mar nem "aki". Az ellenseg immar bennetek van, immar Ti vagytok, ugyhogy nyugodtan mutogassatok is egymasra, vagy a politikus fajankokra. Mig minden al-asztrologus azt mondja, hogy szentseges lenyek vagytok es doljetek hatra, hiszen minden ugy jo ahogy van, csak usszatok az arral, valojaban szennyvizzel zudultok a gennyle-oceanba. Az altalatok vagy vasarlokent szamotokra kiontott artatlan lenyek vere lemerheto es legkesobb le is merettetik a karma elszamolasakor. Osszessegeben harom dolgot felejtettek el: a Lelek Ismeretere hallgatni, felelosseget vallalni tetteitekert, es megvedeni a gyengebbeket. Dehat mindez biztos kenyelmesebb, mint Igaz Emberkent cselekedni!



Megszokasaink rabjava valtunk, jaj! Mi mar nem tudunk csak elo, tiszta novenyi taplalekot enni, jaj! Munkaba kell menni, hogy ocska papirokat tologathassunk, penzert, jaj! Itt egy (al-)vilagjarvany, jaj, de szerencsere mar megoldast is talaltak ra azok, akiknek ez koszonheto es cserebe ugy is teszunk, ahogy futyulnek, sot, el is adjuk a szabadsagunkat! Most, hogy a valtozas szele fuj, mit fogtok valtoztatni eletviteletkben? Megsugom, semmit, hiszen alig varjatok, hogy minden visszaforduljon "normal" kerekvagasba, ami a teljes idiotizmus. Annyira fuggtok a rendszertol es szokasaitoktol, hogy felmerul a kerdes, ki iranyit nalatok. Mert ha Ti nem iranyitjatok a sajat testetek, sajat elmetek es lelketek, akkor valaki mas fog iranyitani. Es abban nem lesz koszonet. Emberiseg, ebreszto! Biztosan jobban esne a cirogatas es az edes hazugsagok egy hamis vezetotol, de ebben a pillantban, hogy mar minden alkalmat elszalasztottatok, legjobb baratotok az alvajarasbol valo durva felrazas vagy a sorscsapas. Semmi mas nem fog benneteket elgodolkoztatni azon, hogy hova tartotok es hogy mik az elet legfontosabb kerdesei, feladatai. Az emberiseg most belathatatlanul hosszu idore beleragadhat egy olyan allapotba, amely melyen az allati szint alatt van.


Emberiseg, ebreszto!



0 hozzászólás
bottom of page