top of page

Greta Thunberg – erőt sugárzó, gyönyörű csillag-gyermek, vegán klíma aktivista

Eszrevetelek 90°-os tarcsajarol az Uranuszi Asztrologia modszereit hasznalva (megjegyzes: szuletes ideje ismeretlen)



Kos 0°.Kronosz: a hatalom vagy hatosag ereje; nagy erok; nemzetek es kormanyok; vilagszintu vagy nemzetkozi esemenyek; hivatalnokok….


Azonban Kos 0°.Kronosz.Fekete Hold Lilit planetaris kepe is van Gretanak. Ide mutat a mutato a 90°-os tarcsan. (A Kos 0°-ot sokszor angolul a ‘0 Aries’ kifejezesbol AR-nek szoktak roviditeni, am a tarcsan most Vp-kent szerepel a ‘Vernal Point’ roviditesekent. Az utobbi idoben azert hasznalom igy, hogy egyertelmu kulonbseget tegyek a tropikus es sziderealis Kos 0° kozott. Vp a tropikus Kos 0°, mely a vilagot jeloli.)

A hires Witte-Lefeldt konyv nem tartalmazza a Fekete Hold Lilitet, de mivel az nem mas, mint a Holdnak Fold koruli elliptikus palyajan levo legtavolabbi pontja igaz pozicioban, nezzuk meg, hogy milyen ertelmezeseket kapunk a Kos 0°.Kronosz.Hold planetaris kepre: vezeto tisztviselok; fuggetlen nok hatalmi pozicioban; a kongresszus; hatosagokat kepviselo emberek; nemzetkozi kozosseg kepviseloi, stb…

Azonban mivel itt FEKETE Hold Lilittel dolgozunk, sotet, baljos ertelmezessel kell mindezt parositanunk. Elkepzelheto, hogy Gretat felreertik, hamisan mutatjak be, sertegetik vagy durvan bannak vele, ill. hogy ragyogo lenyet nem ismerik el. Pozitiv ertelmezesben o az elnyomottakat kepviseli, legyen szo emberekrol, allatokrol, erdokrol, vagy az egesz szetcseszett oko-szisztemarol.


Mars.Admetosz: terror, elnyomas; specialis munka vagy specializacio; csokkent munka; sulyos akadalyok a tevekenykedesben; durvasag… (ketseg nem fer hozza, hogy aktivizmusa soran terrorizaljak ot a satanista politikusok es a csocselek, akiknek minden gondolata a bankók ill. a kovetkezo husos hamburger korul forog)

Mars.Admetosz.Zeusz (1°-os orbiszon belul): ujra es ujra lazadni egy gyuloletes ero ellen; nehez korulmenyek kozott dolgozni; korlatolt vagy elnyomas alatt levo munka…


A legkevesebb, amit tehetunk, hogy kozvetlen cselekedeteinkkel vigyazunk a Foldre es kovetjuk Gretat, hogy meg mentheto legyen bolygonk. Hihetetlen, hogy a csocseleket nem erdekli, miszerint bolygonkat mas fajok is lakjak, es osztozunk e elolenyekkel Gaia keszletein. Aljassag az allatokat husukert, szorakoztatasert vagy barmilyen onos celra hasznalni, elohelyuket megszallni, irtani, figyelmen kivul hagyni a tudomanyos figyelmezteteseket a klima-krizisrol, es igy tovabb es tovabb, hiszen a lista szinte veget nem ero az emberi gonosztettektol. Ezenkivul visszataszito a belso ‘Isten-reszecske’ szerepkorenek eltorzitasa olyan celokra, mint a dogeves, penz vagy hamis hatalmi figurak istenitese. Barmi, ami egy milimeterrel is kevesebb annal, amit Greta ker tolunk, az nem mas, mint onzo kigunyolasa annak, aminek az Embernek valnia kene – es ez szegyenletes.


A fenti terminologiaban a pontok nehez fenyszogeket jelentenek. A klasszikus nehez fenyszogek es planetaris kepek jeleteseit kozvetlenul az ASTROLOGIC-PC programbol forditottam (ingyenes szoftver, mely a Witte-Lefeldt konyvon alapszik).


Megjegyzes a Kos 0°.Kronosz.Fekete Hold Lilit planetaris keprol: ha este szuletett, igaz Fekete Hold Lilit max. 1.5°-ra tavolodik el egy tokeletes planetaris kepbol, ami meg jo fent leirt az ertelmezeshez. Megjegyzes a Hold.Erisz nehez fenyszoghoz: ha este szuletett, akkor Erisztol fuggetlenebb Hold.Apollon.Vulkanusz planetaris kepe alakul ki, ami brillians. A Witte konyv szerint egy igen sikeres not ill. hiresseget jelol. A kepen lathato Hold.Erisz nehez fenyszog reggel pontos. Jelentesei akovetkezok lehetnek: viszaly nokkel vagy a neppel; a no es a viszaly; viszalyos erzelmek (erdemes utanazni a klima-szorongas vagy klima-depresszio kfejezeseknek).


Dr. Solyom Szilvia

Uranuszi Asztrologus

0 hozzászólás
bottom of page